МАМА_ДРАГАНА.jpg

ДИГИТАЛНИ ФИЛМИЋ - КАКО НАПРАВИТИ ЗАШТИТНУ МАСКУ ЗА ЛИЦЕ.


Ученици наше школе Сергеј и Аљоша Петровић (5.разред) су осмислили, снимили и монтирали краткометражни филм:  "Како направити заштитну маску за лице" у овој свакодневној борби са Корона вирусом. 
Ово је један добар пример као коришћењем савремених технологија можемо једни другима помоћи у овако тешкој ситуацији са великим изазовом пред свима нама. 
Госпођа Драгана Благојевић Петровић и овај пут је као човек и мајка показала своју креативност коју је несебично подеила и са нашом школом и свима којима је потребно да на овај начин дођу до заштитних маски и наводи:

"Ових дана сви смо суочени са проблемом недостатка заштитних маски У које су нам неопходне за свакодневно функционисање у борби са пандемијом Корона вируса.
   У наставку прилажем кратко упутство како сами себи у кућним условима можемо сашити маску, ко нема машину може и ручно.Маске прављене на овај начин нису 100 % заштита од вируса, добра страна је да нису једнократне, него могу да се перу и пеглају, што је један вид дезинфекције и стерилизације маске.Могу да послуже када повремено морамо да изађемо до продавнице или на слична места. Линк за видео клип: https://www.youtube.com/watch?v=0JLURLq4-mE&feature=youtu.be "

УПУТСТВО ЗА ПРАВЉЕЊЕ ВИШЕКРАТНИХ ЗАШТИТНИХ МАСКИ ЗА ЛИЦЕhttps://drive.google.com/file/d/1KtrYZsP2k7mt2J_Cr0bd2a2zk2zilwAw/view?usp=sharing

ШЕМА ЗА КРОЈЕЊЕ - https://drive.google.com/file/d/1k6uoN1qS2GhDKngVNyytcyNHI7k1ETU8/view?usp=sharing

Powered by WebExpress