ФИНАЛЕ ФИНАЛА!

Финално нформатичко такмичење младих талената ,,Јанош Нојман`` ове године се одржало у Сексарду у Мађарској од 19.03. – 21.03.2015.године са учесницима из Мађарске, Србије и Румуније.
Ученик наше школе Владимир Цап VIII2 је приказао својо рад из области компјутерске графике у категорији уметност и освојио I место са компјутерским манипулацијама у програму Photoshop.
У категоријама хардвера и образовних апликација ученици Гојко Панић и Дарко Бирач су освојили IV место са програмирањем робота Fintch-а, а Тамара Вулић и Габриела Исаков су освојиле V место са апликацијом за едукацију „Васиона“ и интерактивним квизовима унутар саме апликације.
У пратњи наставнице Јасмине Јерковић ученици су имали прилику да се упознају са ученицима из Бела I Гимназије из Сексарда, да успешно комуницирају и упознају њихов рад у школи и ван ње.
Своје презентације и одбрану радова пред 10-чланом комисијом наши ученици су добро одбранили упркос треми појединих ученика, обзиром да су се Гојко Панић и Дарко Бирач такмичили у категорији средњошколаца сматрам ово великим успехом који су и еминентни чланови жирија похвалили и наградили на крају такмичења у виду хардверске и софтверске опреме (графички таблет WACOM INTOUS, usb меморијске картице, слушалица, компјутерских мишева, новчаних награда, разних гаџете, диплома и стручних часописа).
Завршног дана такмичења били смо присутни на стручној Трибини са предавањима са темама из образовања и примене ИКТ у настави основних и средњих школа.
У време пауза имали смо прилику да се упознамо са културним знаменостима Сексарда, неке занимљиве детаље смо забележили оком фотоапарата и камере.
Имали смо и прилике да остваримо једночасовну амбијенталну наставу са обиласком и посетом Манастира Грабовац једног од два манастира Српске Православне Цркве у Мађарској који се налази недалеко од града Сексарда у коме смо били на такмичењу.

Једно лепо искуство интернационалне сарадње школа, наставника и ученика кроз презентовање информатичких производа и савремене ИКТ биће нам подстрек да још бољи будемо, и пронађемо још већу подршку и разумевање у средини из које долазимо, као и од Покрајинског Секретаријата за обарзовање. Драго нам је што смо промовисали нашу школу, нашу земљу и све што је лепо код нас.
Захваљујемо се свима који су нас подржали и веровали у успех, као и управу школе која је подржала, а надам се да ће и даље подржавати наше напоре да се рад са ученицима и наставницима увек одржи на највишем нивоу, што доказују и бројна признања које је наша школа остварила учешћима на досадашњим такмичењима које нас је прославило и ван граница Србије.
Powered by WebExpress