Крећемо у истраживање... инспирисање... дизајнирање... креирање... експериментисање... комуникацију... играње... КОДИРАЊЕ

Микро:бит је моћно техничко учило које помаже било коме да крене у свет кодова и програмирања.Микро:бит је џепни компјутер величине 4x5cm којег је могуће програмирати, подешавати и контролисати како би дошли до разних идеја, игрица и апликација које ће оживети. 
Са микро:битом је могуће:направити било шта за компјутерске игрице, музику и анимације.Могуће га је имплентирати у неки производ; користити га као контролни уређај.Можемо га користити у сврхе надгледања, експериментисања и очитавања података.Користи се као комуникациони алат, и у многе друге сврхе.Помаже при штедњи светлосне енергије.Даје путницима корисне информације док су на својим путовањима.Помаже људима који имају здравствене проблеме.Може користити у изради уређаја за кућну заштиту или као лични алармни систем. 

Мали тим који смо на роботичком клубу основали ради на програмирању микро битова у едукативне сврхе и припрему за такмичења из Роботике, као и упоредној изради хардверског дела тела за ове мале уређаје и њихово 3Д пројектовање и 3Д штампу. 3Д штампач још увек немамо али надам се да ћемо и њега донацијама успети набавити.
Powered by WebExpress