МЕЂУНАРОДНО ФИНАЛЕ ЈАНОШ НОЈМАН ТАКМИЧЕЊА 2017.

Ове године на финалном  међународном такмичењеу Јанош Нојман у потрази за талентима кроуз израду програмских производа наша школа се имала подичити са 6 номинованих ученика. На жалост свега 5 ученика је могло и физички да се прикаже с асвојим производима на овом такмичењу, што није умањило њихову одличну презентацију иако нисмо били целокупни у саставу.
Од 4 категорије у којима смо имали финалисте у 3 категорије смо забележили врхунски резултат и то:
1.место - КОМПЈУТЕРСКА ГРАФИКА - Стефан Гојковић
2. место - КОМПЈУТЕРСКА ГРАФИКА - Петар Братић
1.место - КОМПЈУТЕРСКЕ АНИМАЦИЈЕ - Мар Исаков и Павле јовановић као тим
4.место - КОРИСНИЧКИ ПРОГРАМИ - Ђорђе Остојић који је био у категорији са средњошколцима.
Сви наши ученици су своје радове презентовали на енглеском језику иако смо имали преводиоце са српског на мађарски, деца су изразила жељу да на енглеском бране своје радове што сам и м као ментор и дозволила и показало се да су одлично одрадили.
Леонтина Ури на жалост није могла из оправданих разлога да буде на овом финалном такмичењу у категорији 3Д ПРОЈЕКТОВАЊЕ тако да смо ове године били само у саставу младих момака наших ученика 6-тих и 7-их разреда.
ПОСЛЕДЊИ ДАН ТАКМИЧЕЊА СМО ИМАЛИ ПРИЛИКУ ДА ОБИЂЕМО И ОКОЛИНУ ГРАДА СЕКСАРДА КАО И ЊЕГОВ ПРЕДИВНИ МУЗЕЈ У КОМЕ СЕ НАЛАЗИ ИЗМЕЂУ ВЕЛИКЕ ЗБИРКЕ РАЗНИХ РАДОВА И КЛАВИР ФРАНЦА ЛИСТА НА КОМЕ СМО ИМАЛИ ЧАСТ ДА СВИРАМО ИАКО ТО ДОМАЋИНИ НИКОМЕ НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ, НАШ МАЛИ ТИМ ЈЕ СА ПЕТРОМ БРАТИЋЕМ ИМАО ЧАСТ ДА ОДСВИРЕ ПАР КОМПОЗИЦИЈА НА ОВОЈ МУЗИЧКОЈ РЕЛИКВИЈИ.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ НА 16:20 минуту можете погледати на сл.линку: http://ibela.videotorium.hu/hu/recordings/16043/13-neumann-nemzetkozi-tehetsegkutato-programtermek-verseny-2-resz
Powered by WebExpress